Stay in, but above all keep moving!

Corona sloeg in als een bom... ergens hadden we het moeten zien aankomen, maar toch... Niemand wil(de) het geloven met als gevolg dat dit toch vrij onverwacht kwam.

Voor vele mensen was de eerste concern: ik ga niet meer kunnen gaan werken, ik zal al mijn inkomen verliezen... Uiteraard was dat iets waar wij ook aan dachten, maar er was nog iets belangrijker... hoe kunnen wij ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen kunnen blijven sporten?

De instructies zijn zeer duidelijk: BLIJF BINNEN, maar blijf vooral ook in beweging. Bewegen is zo belangrijk en dat beseft iedereen nu meer dan ooit. 

Godmiljaar, dees wordt gene simpele, maar we kunnen dit! Da's wat Lise en ik luidop en tegelijk stilletjes in ons hoofd dachten. We moeten gewoon effe snel, hard en vooral goed nadenken hoe deze situatie aan te pakken. Onze aanpak is in 3 grote fases gegaan en momenteel kunnen we zeggen dat deze aanpak ervoor gezorgd heeft dat écht zo veel mogelijk mensen kunnen blijven sporten, want dat staat absoluut in ons Primer DNA.

FASE 1: De Open Gym

In de groepslessen bij ons zit een heel grote groep fanatiekelingen en da's echt ZALIG! Maar wat ik met 100% zekerheid kan zeggen is dat elke persoon binnen onze Open Gym groep extreem fanatiek is, bijna een klein mini beetje geobsedeerd. 

Het plan was overal mini Primerkes op poten te zetten. Als we al ons materiaal uitlenen, dan kunnen mensen verder sporten bij hun thuis. In de Primer zelf, zal het toch voor een lange tijd niets staan te doen. SO WE DID! De vraag was enorm en mensen waren zo ongelooflijk DANKBAAR. Iedere dag kregen we een aantal berichten van een geweldige mini Primer set up bij mensen thuis in de garage, de kelder, zelfs gewoon midden in de living. 

FASE 1: MET SUCCES BEËINDIGD!

FASE 2: De Groepslessen

Zoals hierboven al gezegd, zit er ook hier een enorme groep aan fanatiekelingen. Maar er zit ook de net iets minder fanatieke sporter... de sporter die al eens wat moeite heeft om tot aan de Primer te komen... De sporter die in de eerste week van de Corona miserie vol goeie moed aan voorgemaakte hom workouts begint maar al snel merkt dat hij/zij dat wat links laat liggen. Dusssssss

Het plan Primer kits te creëren. Pakketjes van klein materiaal dat bekend is in de groepslessen en dat letterlijk in iedere kleine ruimte gebruikt kan worden. Na wat creatief nadenken konden we ongeveer een 40 tal Primer @ Home kits creëren en ook deze werden zeer snel allemaal opgehaald. Het voordeel aan wat extra materiaal is vooral psychologisch. Het materiaal is er en nodigt veel meer uit dan wanneer er helemaal niks is. Daarnaast kan je trainingen veel meer variëren en uiteraard zwaarder maken.

FASE 2: MET SUCCES BEËINDIGD!

FASE 3: Let's GO LIVE

De laatste en meest spannende fase... Live workouts met échte feedback, tips en oefeningen die live gecorrigeerd/aangepast worden! Wat is dan het grote verschil en voordeel met alle rest die je op dit moment vindt? Het is écht. Live, in the moment, als groep, ... Dit is een niet te missen aspect, het psychologische gedeelte van we schrijven in voor een les en gaan samen naar die les om lekker te knallen! Daar zit echt iets in, als je me niet gelooft, check dan de reacties van de deelnemers.

Lise of ikzelf geven de lessen, elke dag zullen er meer momenten en concepten bijkomen. Momenteel zijn de sessie nog steeds 30' omdat we in de laatste fase van de 'try out' zitten, maar snel langere workout en vooral verschillende concepten.

Vandaag hebben we de 'Coronita - bodyweight only', de 'Corona Extra - te volgen met Primer @ Home Kit', de 'ABZ - buikspier killer sessie by Lise' en de 'Conditioning - bodyweight only conditie knallen'! Deze week zal de Sweat en de Booty nog online komen, je mag zeker aan gelijkaardige concepten als de Primer denken!

Wil jij meedoen met de online lessen, live feedback, bijsturing en oefeningen krijgen? Schrijf je in via het Virtuagym systeem! Als je nieuw bent, vraag gewoon je GRATIS try out week aan!

FASE 3: MET SUCCES BEËINDIGD!


Want even more Primer? Be sure to listen to our podcast STERK WERK for similar content like our EP25: De positieve focus op wat wel nog kan!, or EP35: De Dag voor de nieuwe outdoor versoepelingen, komop!, come on! See you soon! 


Team Primer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x