23 oktober 2019

3 Fouten die je wil vermijden bij het zoeken naar een personal trainer

De 3 meest gemaakte fouten bij het zoeken naar een personal trainer

Met deze super concrete tips help ik je graag jouw ideale personal trainer te herkennen, want laten we eerlijk zijn... tegenwoordig zijn er heel wat mensen in de fitness wereld die personal trainer zijn of dit toch claimen.

Aangezien het bij Primer onze missie is mensen zo goed mogelijk te helpen op bewegingsvlak zou het misdadig zijn jullie hier niet over te informeren.


1. Vragen naar studies, diploma's en certificaten

Studies en diploma's kunnen een heel vertekend beeld geven. Een personal trainer is er om jou tijdens het sporten op de juiste manier te begeleiden. Tegenwoordig kan je perfect gecertificeerd zijn als personal trainer zonder dat je ook maar iets van ervaring hebt in het echte leven. De theoretische kennis en case studies die je behandelt tijdens een opleiding zijn hier vaak van bijzonder kleine waarde.

WAT DAN WEL?
Passie en levenslang leren. Ga naar een personal trainer op zoek waar je duidelijk ervaart tijdens een gesprek dat deze persoon overloopt van passie over zijn/haar vak. Deze passie zal automatisch leiden tot levenslang leren en dan kom je iemand tegen die écht het verschil voor je zal maken! Sporten onder de juiste begeleiding is van onschatbare waarde.


2. Grootte van de organisatie, prijs of het aantal 'klanten'

Een tweede denkfout die heel makkelijk gemaakt wordt is er van uit gaan dat meer mensen een hogere prijs en/of een grotere organisatie rechtstreeks in verbinding staat met hogere kwaliteit.

WAT DAN WEL?
Hoe lang bestaat de organisatie al? Zijn er mensen die al gedurende deze volledige tijd 'klant' zijn? Bevraag hen, waarom juist daar? Kwaliteit staat veel meer in verbinding met het aantal blijvende of langdurige klanten. Vraag deze klanten (als ze er al zijn) specifiek naar hun eerlijke mening over de personal trainer in kwestie, dit zal je heel wat waardevolle info opleveren.


3. Het ziet er plezant en super variabel uit

Training - en ik gebruik specifiek het woord training - moet plezant zijn, begrijp me niet verkeerd. Een personal trainer valt voor mij instant door de mand als er geen lange termijn plan is en alles gebaseerd is op heel erg plezante en vooral super variabele workouts. Hoe plezierig elke keer iets anders doen ook mag zijn, dat is per definitie geen training en zal je dus ook niet voorzien van de juiste resultaten.

WAT DAN WEL?
Je personal trainer moet een duidelijke focus hebben op lange termijn. Er moet de mogelijkheid zijn progressie te meten of ervaren. Een zeker level van consistentie is onmisbaar. Daarnaast is het uiteraard de taak van een personal trainer ervoor te zorgen dat je de trainingen kan volhouden, dus onaangenaam mag dit zeker niet worden.


CONCLUSIE 

Samengevat is een goede personal trainer iemand die overloopt van passie en vooral zelf levenslang wil bijleren. Je trainer moet mensen kunnen aanduiden die al een hele tijd bij hem/haar sporten en daarbij ook de juiste resultaten geboekt hebben. Tenslotte moet je coach een duidelijk lange termijn plan kunnen voorleggen. Training zijn geen workouts en hebben dus een bepaalde mate aan consistentie nodig. Het moet plezant blijven, maar té veel spelletjes en variatie zullen ervoor zorgen dat de resultaten ook uitblijven.

Je investeert tenslotte in jezelf, in ruil wil je uiteraard op een professionele manier geholpen worden door een personal trainer.

ALTERNATIEF

Wat als deze investering in jezelf niet mogelijk is of je het sociale- plezier aspect wat mist in personal training? Ga dan op zoek naar kwalitatief begeleide groepslessen. Hoe je deze het best kan herkennen lees je in een volgende blog!


Merci voor je kostbare tijd, succes met het vinden van de juiste personal trainer en tot snel

Jasper
Team Primer

3 Fouten die je wil vermijden bij het zoeken naar een personal trainer

Primer opent op 23 locaties in Leuven, Gent, Limburg en Antwerpen

Graag ga ik in volgende blogs iets dieper in op elke fase apart. Hoe is alles gelopen en hoe ziet het er momenteel uit? De Open Gymmers: overal mini Primers...

Lees meer

Waarom is sporten in quarantaine ZO goed?

Waarom is sporten of fitnessen in quarantaine net zo moeilijk? Er zijn zo veel opties om online te kunnen en toch is het voor de meesten onder ons een enorme opgave...

Lees meer

FASE 1: De Open Gymmers

Graag ga ik in volgende blogs iets dieper in op elke fase apart. Hoe is alles gelopen en hoe ziet het er momenteel uit? De Open Gymmers: overal mini Primers...

Lees meer

HOW TO SET-UP A LIVE CLASS

Dit is een korte gids die in grote lijnen uitlegt hoe wij onze live lessen geven via Zoom. We hopen hiermee nog meer mensen te inspireren en op weg te helpen!

Lees meer

BLIJF BINNEN, MAAR BLIJF VOORAL BEWEGEN

De instructies zijn intussen cristal clear... Blijf binnen, maar bovenal, BLIJF VOORAL BEWEGEN!

Lees meer

Professionals vs goeie DIY's

Waarom kiezen wij er in onze gym voor om bepaalde dingen zelf te doen en niet gewoon te delegeren aan anderen? Wel daar is een reden voor!

Lees meer

De Primer overstroomt!?

Afgelopen Zomer deden we een crazy switch van 1.0 naar 2.0, hoewel de ruimte een heel stuk groter was... Was er dat ene best stevige probleem: wateroverlast.

Lees meer

Drie Van Oostjes die zich aan iets zetten, dat geeft vonken!

Wat begon als een rustige zaterdag veranderde plots in een mega productieve namiddag en de toevoeging van 100 vierkante meter aan de Primer. #teamvanoostknalt

Lees meer

Overnight WHAT???

Overnight oats en waarom ik denk dat iedereen dit zou moeten kennen. Lees verder en vul eindelijk die ongelooflijke leegte in je leven!

Lees meer

Primer Booty'k

Een heerlijk chill- of werkmoment in de gezellige vibes die de Primer fam met zich meebrengt? Ecologische en mega hippe producten shoppen? @ Primer Booty'k!

Lees meer

Hoe crazy is team Primer!?

Best wel geflipt hoor! Waarom op 1 plaats blijven met de sportschool als je ook van plaats A naar B(eter) kunt? #elkedageenkleinbeetjebeter

Lees meer

Van een one man show naar een geweldig team van intussen 13 toppers!

Een kort stukje over de super dynamische groei van de lesgevers van Team Primer, waarom was/is dit nodig en op welke manier is alles gelopen? Content of niet?

Lees meer

Hét succesverhaal achter POWER POP-UP

Nieuw concept van We're All Athletes. POWER POP-UP. De geweldige krachttraining doorheen het jaar worden at random verder gezet. Plaats en tijd krijg je tijdig!

Lees meer

Trends volgen we ze beter wel of niet?

We zien ze overal passeren fitness trends, sommigen zijn blijvend, anderen verdwijnen al snel weer. Op welke trends pikken we nu best in en op welke niet?

Lees meer

Doggy Walks @ Primer

Kan je je hond meebrengen naar de Primer? Wat gebeurt er dan juist als die niet graag blijft stilzetten en liever wil gaan wandelen? Dan doen we dat natuurlijk!

Lees meer

Slaap optimalisatie tips by Jasper

Slaaptips volledig uit de praktijk. Mogelijks wat dingen die je al deed, maar hier en daar misschien iets nieuws dat je leven zou kunnen veranderen, for real!

Lees meer

Hoe herken ik een plek waar ik WIL sporten in plaats van MOET sporten?

WILLEN sporten in plaats van MOETEN is ongetwijfeld goud! Ontdek hier op welke manieren je deze plek kan ontdekken/creëren voor jezelf en zo levenslang bewegen en progressie kan garanderen.

Lees meer

Taxi service @ Primer

Als het binnen onze mogelijkheden ligt zullen we vanuit Primer ALTIJD die extra doen. We besparen absoluut niet op vlak van klantgerichtheid, never ever.

Lees meer

5 Basics die absoluut onmisbaar zijn voor een goeie groepsles

Sporten in groep is heerlijk, maar moet op de juiste manier gebeuren. 5 absolute basics die onmisbaar zijn voor een goeie groepsles, KOMOP DAN!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x