BLIJF BINNEN, MAAR BLIJF VOORAL BEWEGEN

Corona sloeg in als een bom... ergens hadden we het moeten zien aankomen, maar toch... Niemand wil(de) het geloven met als gevolg dat dit toch vrij onverwacht kwam.

Voor vele mensen was de eerste concern: ik ga niet meer kunnen gaan werken, ik zal al mijn inkomen verliezen... Uiteraard was dat iets waar wij ook aan dachten, maar er was nog iets belangrijker... hoe kunnen wij ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen kunnen blijven sporten?

De instructies zijn zeer duidelijk: BLIJF BINNEN, maar blijf vooral ook in beweging. Bewegen is zo belangrijk en dat beseft iedereen nu meer dan ooit. 

Godmiljaar, dees wordt gene simpele, maar we kunnen dit! Da's wat Lise en ik luidop en tegelijk stilletjes in ons hoofd dachten. We moeten gewoon effe snel, hard en vooral goed nadenken hoe deze situatie aan te pakken. Onze aanpak is in 3 grote fases gegaan en momenteel kunnen we zeggen dat deze aanpak ervoor gezorgd heeft dat écht zo veel mogelijk mensen kunnen blijven sporten, want dat staat absoluut in ons Primer DNA.

FASE 1: De Open Gym

In de groepslessen bij ons zit een heel grote groep fanatiekelingen en da's echt ZALIG! Maar wat ik met 100% zekerheid kan zeggen is dat elke persoon binnen onze Open Gym groep extreem fanatiek is, bijna een klein mini beetje geobsedeerd. 

Het plan was overal mini Primerkes op poten te zetten. Als we al ons materiaal uitlenen, dan kunnen mensen verder sporten bij hun thuis. In de Primer zelf, zal het toch voor een lange tijd niets staan te doen. SO WE DID! De vraag was enorm en mensen waren zo ongelooflijk DANKBAAR. Iedere dag kregen we een aantal berichten van een geweldige mini Primer set up bij mensen thuis in de garage, de kelder, zelfs gewoon midden in de living. 

FASE 1: MET SUCCES BEËINDIGD!

FASE 2: De Groepslessen

Zoals hierboven al gezegd, zit er ook hier een enorme groep aan fanatiekelingen. Maar er zit ook de net iets minder fanatieke sporter... de sporter die al eens wat moeite heeft om tot aan de Primer te komen... De sporter die in de eerste week van de Corona miserie vol goeie moed aan voorgemaakte hom workouts begint maar al snel merkt dat hij/zij dat wat links laat liggen. Dusssssss

Het plan Primer kits te creëren. Pakketjes van klein materiaal dat bekend is in de groepslessen en dat letterlijk in iedere kleine ruimte gebruikt kan worden. Na wat creatief nadenken konden we ongeveer een 40 tal Primer @ Home kits creëren en ook deze werden zeer snel allemaal opgehaald. Het voordeel aan wat extra materiaal is vooral psychologisch. Het materiaal is er en nodigt veel meer uit dan wanneer er helemaal niks is. Daarnaast kan je trainingen veel meer variëren en uiteraard zwaarder maken.

FASE 2: MET SUCCES BEËINDIGD!

FASE 3: Let's GO LIVE

De laatste en meest spannende fase... Live workouts met échte feedback, tips en oefeningen die live gecorrigeerd/aangepast worden! Wat is dan het grote verschil en voordeel met alle rest die je op dit moment vindt? Het is écht. Live, in the moment, als groep, ... Dit is een niet te missen aspect, het psychologische gedeelte van we schrijven in voor een les en gaan samen naar die les om lekker te knallen! Daar zit echt iets in, als je me niet gelooft, check dan de reacties van de deelnemers.

Lise of ikzelf geven de lessen, elke dag zullen er meer momenten en concepten bijkomen. Momenteel zijn de sessie nog steeds 30' omdat we in de laatste fase van de 'try out' zitten, maar snel langere workout en vooral verschillende concepten.

Vandaag hebben we de 'Coronita - bodyweight only', de 'Corona Extra - te volgen met Primer @ Home Kit', de 'ABZ - buikspier killer sessie by Lise' en de 'Conditioning - bodyweight only conditie knallen'! Deze week zal de Sweat en de Booty nog online komen, je mag zeker aan gelijkaardige concepten als de Primer denken!

Wil jij meedoen met de online lessen, live feedback, bijsturing en oefeningen krijgen? Schrijf je in via het Virtuagym systeem! Als je nieuw bent, vraag gewoon je GRATIS try out week aan!

FASE 3: MET SUCCES BEËINDIGD!


BLIJF BINNEN, MAAR BLIJF VOORAL BEWEGEN

Primer opent op 23 locaties in Leuven, Gent, Limburg en Antwerpen

Graag ga ik in volgende blogs iets dieper in op elke fase apart. Hoe is alles gelopen en hoe ziet het er momenteel uit? De Open Gymmers: overal mini Primers...

Lees meer

Waarom is sporten in quarantaine ZO goed?

Waarom is sporten of fitnessen in quarantaine net zo moeilijk? Er zijn zo veel opties om online te kunnen en toch is het voor de meesten onder ons een enorme opgave...

Lees meer

FASE 1: De Open Gymmers

Graag ga ik in volgende blogs iets dieper in op elke fase apart. Hoe is alles gelopen en hoe ziet het er momenteel uit? De Open Gymmers: overal mini Primers...

Lees meer

HOW TO SET-UP A LIVE CLASS

Dit is een korte gids die in grote lijnen uitlegt hoe wij onze live lessen geven via Zoom. We hopen hiermee nog meer mensen te inspireren en op weg te helpen!

Lees meer

Professionals vs goeie DIY's

Waarom kiezen wij er in onze gym voor om bepaalde dingen zelf te doen en niet gewoon te delegeren aan anderen? Wel daar is een reden voor!

Lees meer

De Primer overstroomt!?

Afgelopen Zomer deden we een crazy switch van 1.0 naar 2.0, hoewel de ruimte een heel stuk groter was... Was er dat ene best stevige probleem: wateroverlast.

Lees meer

Drie Van Oostjes die zich aan iets zetten, dat geeft vonken!

Wat begon als een rustige zaterdag veranderde plots in een mega productieve namiddag en de toevoeging van 100 vierkante meter aan de Primer. #teamvanoostknalt

Lees meer

Overnight WHAT???

Overnight oats en waarom ik denk dat iedereen dit zou moeten kennen. Lees verder en vul eindelijk die ongelooflijke leegte in je leven!

Lees meer

Primer Booty'k

Een heerlijk chill- of werkmoment in de gezellige vibes die de Primer fam met zich meebrengt? Ecologische en mega hippe producten shoppen? @ Primer Booty'k!

Lees meer

Hoe crazy is team Primer!?

Best wel geflipt hoor! Waarom op 1 plaats blijven met de sportschool als je ook van plaats A naar B(eter) kunt? #elkedageenkleinbeetjebeter

Lees meer

Van een one man show naar een geweldig team van intussen 13 toppers!

Een kort stukje over de super dynamische groei van de lesgevers van Team Primer, waarom was/is dit nodig en op welke manier is alles gelopen? Content of niet?

Lees meer

Hét succesverhaal achter POWER POP-UP

Nieuw concept van We're All Athletes. POWER POP-UP. De geweldige krachttraining doorheen het jaar worden at random verder gezet. Plaats en tijd krijg je tijdig!

Lees meer

Trends volgen we ze beter wel of niet?

We zien ze overal passeren fitness trends, sommigen zijn blijvend, anderen verdwijnen al snel weer. Op welke trends pikken we nu best in en op welke niet?

Lees meer

Doggy Walks @ Primer

Kan je je hond meebrengen naar de Primer? Wat gebeurt er dan juist als die niet graag blijft stilzetten en liever wil gaan wandelen? Dan doen we dat natuurlijk!

Lees meer

Slaap optimalisatie tips by Jasper

Slaaptips volledig uit de praktijk. Mogelijks wat dingen die je al deed, maar hier en daar misschien iets nieuws dat je leven zou kunnen veranderen, for real!

Lees meer

Hoe herken ik een plek waar ik WIL sporten in plaats van MOET sporten?

WILLEN sporten in plaats van MOETEN is ongetwijfeld goud! Ontdek hier op welke manieren je deze plek kan ontdekken/creëren voor jezelf en zo levenslang bewegen en progressie kan garanderen.

Lees meer

Taxi service @ Primer

Als het binnen onze mogelijkheden ligt zullen we vanuit Primer ALTIJD die extra doen. We besparen absoluut niet op vlak van klantgerichtheid, never ever.

Lees meer

5 Basics die absoluut onmisbaar zijn voor een goeie groepsles

Sporten in groep is heerlijk, maar moet op de juiste manier gebeuren. 5 absolute basics die onmisbaar zijn voor een goeie groepsles, KOMOP DAN!

Lees meer

3 Fouten die je wil vermijden bij het zoeken naar een personal trainer

Als je sterker en gezonder wil worden heb je begeleiding nodig. Deze tips helpen je de juiste trainer te zoeken voor jouw personal training of sport avontuur.

23 oktober 2019

Ontdek meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x