Hét succesverhaal achter POWER POP-UP

POWER POP-UP - Hoe alles begon een dikke 3 jaar geleden toen er helemaal nog geen Primer was. Even teruggaan in de tijd naar de very start van het geweldige Power Pop Up concept, wohooow!

Een stukje nu geschreven of toch herschreven en onderaan in het vet vind je een stukje dat ik heel lang geleden geschreven heb, wat een geweldige trip man!


Ongeveer een drie-tal jaar (2015-2016) geleden ontstond het concept Power Pop Up, hoe ging dat juist in z'n werk? Vroeger gaf ik krachtlessen naast de lessen Parkour die ik gaf voor Cirkus in Beweging. Na het aflopen van onze wekelijkse lessen parkour en kracht eind mei besloot ik om de lessen kracht nog een maandje door te laten gaan. Zelf ging ik die zomer voor BoardX sufkampen geven in Frankrijk. Tot ik vertrok was er nog de mogelijkheid om krachtlessen te geven, duuuuuus, knalleeeeeen!

Toen was het even nadenken geblazen over een cool concept zodat het alweer vernieuwend en extra uitdagend werd, voor mezelf, maar zeker ook voor de deelnemers. Het idee was het wekelijkse concept van zelfde dag, zelfde uur wat te doorbreken… Iets dat zo wat opduikt nu eens op dat uur, dan weer op die dag, … Hoe heet dat ook weer dat principe? Oh ja, POP-UP! Nu nog een naam...
POP-UP krachtles, POP-UP kracht, neen… Jaaaaa, POP-UP POWER! Neen, nog niet helemaal tevreden… POWER POP-UP, yes dat klinkt én beschrijft het concept.

Bij deze was het nieuwe concept dus geboren. Nu nog de invulling… De zaal van Cirkus in Beweging was nog gehuurd tot eind juni, maar de lessen al gedaan eind mei. Een zaal die een volledige maand ‘leeg’ staat, neeeeen, niet m'n ding! Gelukkig was CIB zo chill om me de mogelijkheid te geven - mits enkele belangrijke afspraken - de zaal te gebruiken!


Naast parkour en kracht ontdekte ik toen dat lesgeven zelf meer en meer mijn passie, mijn motivatie en drijfveer werd. Het allerliefst wilde ik dus zo veel mogelijk blijven lesgeven. Vandaar liet ik de POWER POP-UPS zo veel mogelijk doorgaan en toen zelfs volledig gratis. Yeah you missed something if you were’nt there! De eerste week bleef de groep vrij select. Vooral zij die doorheen het jaar de krachtlessen ook volgden waren van de partij, maar vanaf week 2 was er dan echt wel een zeer duidelijke groei.

Zeer veel mond aan mond reclame (waarvoor dank aan iedereen) zorgde ervoor dat het gemiddelde in week 2 zeer makkelijk 20+ was. Nog mooier, de curve bleef stijgen. We maakten die zomer 2015-2016  een stevige groei van 20 deelnemers naar 40. Dit had ik echt nooit durven dromen, geweldig! Een vast team van 20-40 personen die iedere POWER POP-UP zwaar kwam knallen en over de 4 weken heen meer dan 120 volledig nieuwe mensen bereikt, wat is dit concept geweldig uitgedraaid zeg!


De groei in deelnemers is uiteraard geweldig om te zien, maar de sfeer die was echt echt echt geweldig was voor mij. Exact waar ik (toen nog geen Primer) naar wil evolueren een laagdrempelige sportmogelijkheid, waar iedereen zich uitermate welkom voelt! Een geweldige fit community waar samen bewegen en vooral genieten centraal staat. Niemand wijst elkaar terecht, integendeel, elkaar helpen en samen genieten is wat hier echt centraal staat. Hier is zeer duidelijk de basis van Primer gezet!

Wat voor mezelf vooral erg verreikend en leerijk was, is de manier waarop ik mezelf heb moeten uitdagen back in the days. De manier waarop ik mezelf keer op keer uit m’n comfort zone gehaald heb. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik - over de 20+ POWER POP-UP sessies die er toen waren - geen enkele oefeningen 2 keer gedaan heb. Elke keer ik in de zaal kwam daagde ik mezelf uit een volledig nieuw arsenaal aan oefeningen uit te denken.
Soms had ik veel tijd op voorhand en soms helemaal niet. Soms trok mijn creativiteit zich van moment 1 op gang en soms duurde dit tot 10 minuten voor de les. Wat enorm interessant is, is dat ik uiteindelijk niet meer keek naar bewegingen of materiaal, maar meer naar plaatsing en hoe iets anders kon.

Soms gaf ik mezelf de opdracht om met een bepaald materiaal te werken. Materiaal dat in de eerste plaats helemaal niets met kracht training te maken had. Ik liet mezelf nadenken over een bepaalde spiergroep, een manier van bewegen, een plaats in de zaal, … Binnen, buiten, veel volk, weinig volk, veel tijd, weinig tijd, uitgedaagd om een stevig circuit neer te zetten werd ik elke keer. Bijzonder veel bijgeleerd over mezelf, lesgeven en bezig zijn met anderen!


Tot slot wil ik het ook nog even over de laatste les toen hebben. We waren met ongeveer 40 man, WAAAAAUW! Zo’n geweldige inzet en enthousiasme van iedereen! Over de hele maand gezien echt één van de beste tijdsinvesteringen die ik al gedaan heb. Niet niet normaal hoe heerlijk de sfeer was die er doorheen alle lessen hing. Plezier, behulpzaamheid, liefde en bewegen. Als ik dan terugdenk aan het bijna surreële teken van MERCI tijdens de laatste les worden mijn ogen alweer waterig (ik ben ook wel ajuin aan het snijden… neen, da’s niet waar, miljaarde, haha). Wat een maand! Achteraf de persoonlijke merci reacties en de ‘ik heb me al ingeschreven voor volgend jaar’s’, onvoorstelbaar gevoel, echt!

Wat het POWER POP-UP concept nu net zo succesvol gemaakt heeft is echt de sfeer en ingesteldheid die er hangt dankzij de deelnemers! Een lage instapdrempel, je hoeft echt geen ongelooflijk krak te zijn in sport. Integendeel, zo veel reacties achteraf gekregen die klonken als: ‘wauw, nooit gedacht dat ik dit zou kunnen. Nooit gedacht dat sport zo leuk kon zijn.Dit is een stukje dat ik die zomer schreef (2015-2016)
Om af te sluiten nog wat special thanks voor enkele mensen…

Joost (van de printshop aan de tiensepoort), thanks voor alles! De geweldige inzet en het enthousiasme keer op keer! De golfballetjes die we kregen om iedereen te voorzien van trigger point materiaal, de prachtige POWER POP-UP banner die we kregen, de super gebruiksvriendelijke koffers om al het kracht materiaal in te steken en het giga scherm tijdens de PENALTY EDITION! Misschien vergeet ik zelfs nog dingen omdat het zo veeeeeel was, indien dat zo is… ook merci daarvoor!

Cirkus in Beweging merci om de prachtige zaal op de mogelijke momenten steeds ter beschikking te stellen voor ons. Thanks voor de flexibiliteit en ondersteuning tijdens elke POWER POP-UP. Tot slot merci aan alle deelnemers en lesgevers die we mogelijks een klein beetje stoorden tijdens onze voorbereidingen…Gudrun (fittestyou.be) daaaank voor je onuitputtelijk enthousiasme en je inspirerend hart van goud! Voor het geweldige ecologisch en gezonde eten tijdens de PENALTY EDITION en voor je oprechte behulpzaamheid en inzet eeeeeelke keer opnieuw!Nicolas, m’n wederhelft, als 2 handen op 1 buik functioneren wij in deze projecten! Thanks om er bij de POWER POP-UPS - zo veel je schema toeliet - bij te zijn! Voor je feedback, bemerkingen en het meedenken! Never wanna lose you, love you, neen for real… you’re the man!

Bedankt aan eeeeeeeevery single one of you (vond ik beter klinken in het Engels) om deel uit te maken van deze geweldige maand uit mijn leven! Zelden zoooooo ongelooflijk tevreden geweest na een project, echt zot! Nu effe ne zomer knallen hier in Frankrijk en dan met eens zo veel inspiratie, kennis, motivatie en zin het jaar terug starten in België! See y’all there


Jasper
Hét succesverhaal achter POWER POP-UP

Primer opent op 23 locaties in Leuven, Gent, Limburg en Antwerpen

Graag ga ik in volgende blogs iets dieper in op elke fase apart. Hoe is alles gelopen en hoe ziet het er momenteel uit? De Open Gymmers: overal mini Primers...

Lees meer

Waarom is sporten in quarantaine ZO goed?

Waarom is sporten of fitnessen in quarantaine net zo moeilijk? Er zijn zo veel opties om online te kunnen en toch is het voor de meesten onder ons een enorme opgave...

Lees meer

FASE 1: De Open Gymmers

Graag ga ik in volgende blogs iets dieper in op elke fase apart. Hoe is alles gelopen en hoe ziet het er momenteel uit? De Open Gymmers: overal mini Primers...

Lees meer

HOW TO SET-UP A LIVE CLASS

Dit is een korte gids die in grote lijnen uitlegt hoe wij onze live lessen geven via Zoom. We hopen hiermee nog meer mensen te inspireren en op weg te helpen!

Lees meer

BLIJF BINNEN, MAAR BLIJF VOORAL BEWEGEN

De instructies zijn intussen cristal clear... Blijf binnen, maar bovenal, BLIJF VOORAL BEWEGEN!

Lees meer

Professionals vs goeie DIY's

Waarom kiezen wij er in onze gym voor om bepaalde dingen zelf te doen en niet gewoon te delegeren aan anderen? Wel daar is een reden voor!

Lees meer

De Primer overstroomt!?

Afgelopen Zomer deden we een crazy switch van 1.0 naar 2.0, hoewel de ruimte een heel stuk groter was... Was er dat ene best stevige probleem: wateroverlast.

Lees meer

Drie Van Oostjes die zich aan iets zetten, dat geeft vonken!

Wat begon als een rustige zaterdag veranderde plots in een mega productieve namiddag en de toevoeging van 100 vierkante meter aan de Primer. #teamvanoostknalt

Lees meer

Overnight WHAT???

Overnight oats en waarom ik denk dat iedereen dit zou moeten kennen. Lees verder en vul eindelijk die ongelooflijke leegte in je leven!

Lees meer

Primer Booty'k

Een heerlijk chill- of werkmoment in de gezellige vibes die de Primer fam met zich meebrengt? Ecologische en mega hippe producten shoppen? @ Primer Booty'k!

Lees meer

Hoe crazy is team Primer!?

Best wel geflipt hoor! Waarom op 1 plaats blijven met de sportschool als je ook van plaats A naar B(eter) kunt? #elkedageenkleinbeetjebeter

Lees meer

Van een one man show naar een geweldig team van intussen 13 toppers!

Een kort stukje over de super dynamische groei van de lesgevers van Team Primer, waarom was/is dit nodig en op welke manier is alles gelopen? Content of niet?

Lees meer

Trends volgen we ze beter wel of niet?

We zien ze overal passeren fitness trends, sommigen zijn blijvend, anderen verdwijnen al snel weer. Op welke trends pikken we nu best in en op welke niet?

Lees meer

Doggy Walks @ Primer

Kan je je hond meebrengen naar de Primer? Wat gebeurt er dan juist als die niet graag blijft stilzetten en liever wil gaan wandelen? Dan doen we dat natuurlijk!

Lees meer

Slaap optimalisatie tips by Jasper

Slaaptips volledig uit de praktijk. Mogelijks wat dingen die je al deed, maar hier en daar misschien iets nieuws dat je leven zou kunnen veranderen, for real!

Lees meer

Hoe herken ik een plek waar ik WIL sporten in plaats van MOET sporten?

WILLEN sporten in plaats van MOETEN is ongetwijfeld goud! Ontdek hier op welke manieren je deze plek kan ontdekken/creëren voor jezelf en zo levenslang bewegen en progressie kan garanderen.

Lees meer

Taxi service @ Primer

Als het binnen onze mogelijkheden ligt zullen we vanuit Primer ALTIJD die extra doen. We besparen absoluut niet op vlak van klantgerichtheid, never ever.

Lees meer

5 Basics die absoluut onmisbaar zijn voor een goeie groepsles

Sporten in groep is heerlijk, maar moet op de juiste manier gebeuren. 5 absolute basics die onmisbaar zijn voor een goeie groepsles, KOMOP DAN!

Lees meer

3 Fouten die je wil vermijden bij het zoeken naar een personal trainer

Als je sterker en gezonder wil worden heb je begeleiding nodig. Deze tips helpen je de juiste trainer te zoeken voor jouw personal training of sport avontuur.

23 oktober 2019

Ontdek meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x