HOW TO SET-UP A LIVE CLASS


Voor ons was er van bij het begin geen twijfel mogelijk... Primer staat voor vibez, gezelligheid en vooral KWALITEIT. Eén van de reacties die we heel vaak krijgen wanneer iemand voor de eerste keer bij ons komt sporten is 'wauw, ik ben nog nooit zo veel en zo goed gecorrigeerd geweest tijdens een workout'. 

Eén van de reacties wanneer iemand al heel wat Primer ervaring heeft is 'crazy hoe jullie constant zo goed blijven feedback geven en bijsturen.' We twijfelden dus geen moment... Onze workouts gebeuren live! Met echte feedback en correcties in the moment, zoals in de Primer zelf.

We moesten dus in de eerste plaats op zoek naar het juiste platform hiervoor. Zelf krijg ik van mijn coach persoonlijke calls via het videocall systeem 'ZOOM', dus dat was het eerste om even te onderzoeken. 3, 2, 1 leeeeeeet's go!

ZOOM - Gratis of betalend?

Er zijn 2 versies van Zoom, de gratis versie en de betalende. Da's met andere woorden de eerste cruciale keuze om te maken.

Bij de gratis versie kan je maximum 40' een meeting laten lopen, vandaar kozen wij ervoor te starten met workouts van 30'. Een volledig online systeem was even zoeken, dus dit was absoluut de ideale start.

Als je wil dat deelnemers tijdig binnenkomen in je les moet je de meeting toch minstens 10' voor de start openzetten. Mensen die voor de eerste keer meedoen, kunnen op die manier nog wat extra tijd nemen om eventuele problemen op te lossen.

Bij de eerste meeting die je zelf houdt met de gratis versie zal ZOOM je een 'gift' geven, waardoor je eerste meeting ongelimiteerd kan lopen. Handig voor jezelf om even uit te testen. Na die eerste sessie zal je 10' voor het einde een klokje krijgen die je resterende tijd geeft, dit werkt natuurlijk wat stresserend als je zelf nog wat zoekende bent op vlak van timing (en om alles in goede banen te laten lopen).Wij kozen daarom na de eerste test meteen voor de betalende versie, komt op ongeveer 16 euro/maand en is naar mijn mening als je meerdere lessen wil laten lopen zeker en vast de investering waard. 

Je kan je les ongelimiteerd laten lopen, daarnaast zijn er nog een aantal voordelen die we momenteel zelf nog volop aan het onderzoeken zijn.


De fysieke set-up...

Voor de kwaliteit van het geluid tijdens de les, kan je best werken met oortjes of een koptelefoon. Op deze manier blijf op elk moment duidelijk hoorbaar, ongeacht of je nu dicht of ver van je gsm/laptop staat.

Wij hebben ook een klein statief gekocht dat ervoor zorgt dat de coach volledig zichtbaar is, da's natuurlijk belangrijk als je oefeningen voordoet!Daarnaast werk je best ook met een laptop waarmee je je eigen meeting kan joinen. Op dit groter scherm kan je dan alle deelnemers tegelijk zien, wat het veel makkelijker maakt om feedback te geven. Intussen is onze laptop set-up verbonden met een beamer, waardoor we iedereen nog groter/beter kunnen zien.Last but not least zorg je voor een eigen plekje van waaruit je volledig zichtbaar bent. Zorg er ook voor dat je de deelnemers hun camera zo goed mogelijk laat zetten zodat je de nodige live correcties goed en gericht kan doorgeven.De virtuele set-up

Om een sessie te starten, creëer je met je GSM een ZOOM meeting. Je klikt op 'New Meeting' dan zie je bovenaan je scherm een code. Op je laptop klik je op 'Join' en geef je deze code in en kies je voor 'don't connect to audio' en 'turn off my video'. Je zit nu als een soort van ghost spectator in je eigen meeting. Vergroot je scherm en klik rechts boven op 'Gallery View'. Als er straks deelnemers bijkomen zal je hen allemaal op je laptop scherm kunnen zien.Om mensen uit te nodigen in je meeting heb je enkele opties. Wij leggen hier met veel plezier de optie uit die voor ons het best werkt:

-Klik op 'Participants' en dan 'Invite'. 

-Klik op 'Copy URL'.

-Deze link kan je dan kopiëren naar je eigen inschrijvingssysteem zodat je alle deelnemers de link kan sturen om de les te joinen.

Een voor een zal je deelnemers zien toekomen, het duurt soms even tot zowel hun audio als video 'connected' is, maar wij hebben er nog nooit problemen mee gehad.

Het verloop van een les

Mensen komen wat om de beurt binnen, dus je zal iedereen rustig kunnen begroeten en welkom heten in de les. Eens alle deelnemers aanwezig zijn, vragen wij aan iedereen om zichzelf te 'muten'. Je duwt hiervoor op het microfoontje, op die manier ben jij als lesgever de enige die hoorbaar is.

Je kan rustig de main uitleg doen en vraagt om een duimpje op te steken als iedereen mee is. Mensen die iets niet snappen of een belangrijke vraag hebben kunnen zichzelf even terug 'unmuten'.

Eens iedereen gemute is en jij aan het praten/lesgeven bent, sta jij non stop op het scherm van de deelnemers. Niemand zal afgeleid zijn en enkel jou horen en zien.

Pro tip: bouw zowel op in lestijd als in aantal deelnemers. Op die manier kan jij als lesgever wennen aan het systeem en verklein je de stap voor de mensen die wat sceptisch staan tegenover het systeem.


Onze ervaring so far als lesgever

1. Eens je de juiste set up en stapjes onder de knie hebt, werkt het systeem KEI GOED, zowel als lesgever als voor de deelnemers.

2. Je ziet de namen op je overview staan, dus als lesgever kan je iedereen makkelijk aanspreken.

3. Wanneer je feedback geeft, zorg ervoor dat je eerst de naam zegt en dan pas de tip, zodat de persoon in kwestie extra aandachtig is.

4. Leer jezelf draaien en met de camera angles werken om bepaalde dingen beter te laten zien/uit te leggen.

5. Zorg voor drinking breaks, waarin iedereen zichzelf kan unmuten, zoals in de les kan je even gezellig babbelen en checken of iedereen ok is.

6. Mute iedereen terug tijdens de uitleg en de workout zelf, zo kan iedereen kiezen om eigen achtergrond muziek op te zetten.

7. Zet je workout en de belangrijke dingen om mee te delen naast je camera, niemand zal zien dat het er staat en jij hebt een perfect geheugensteuntje.


HOW TO SET-UP A LIVE CLASS

Primer opent op 23 locaties in Leuven, Gent, Limburg en Antwerpen

Graag ga ik in volgende blogs iets dieper in op elke fase apart. Hoe is alles gelopen en hoe ziet het er momenteel uit? De Open Gymmers: overal mini Primers...

Lees meer

Waarom is sporten in quarantaine ZO goed?

Waarom is sporten of fitnessen in quarantaine net zo moeilijk? Er zijn zo veel opties om online te kunnen en toch is het voor de meesten onder ons een enorme opgave...

Lees meer

FASE 1: De Open Gymmers

Graag ga ik in volgende blogs iets dieper in op elke fase apart. Hoe is alles gelopen en hoe ziet het er momenteel uit? De Open Gymmers: overal mini Primers...

Lees meer

BLIJF BINNEN, MAAR BLIJF VOORAL BEWEGEN

De instructies zijn intussen cristal clear... Blijf binnen, maar bovenal, BLIJF VOORAL BEWEGEN!

Lees meer

Professionals vs goeie DIY's

Waarom kiezen wij er in onze gym voor om bepaalde dingen zelf te doen en niet gewoon te delegeren aan anderen? Wel daar is een reden voor!

Lees meer

De Primer overstroomt!?

Afgelopen Zomer deden we een crazy switch van 1.0 naar 2.0, hoewel de ruimte een heel stuk groter was... Was er dat ene best stevige probleem: wateroverlast.

Lees meer

Drie Van Oostjes die zich aan iets zetten, dat geeft vonken!

Wat begon als een rustige zaterdag veranderde plots in een mega productieve namiddag en de toevoeging van 100 vierkante meter aan de Primer. #teamvanoostknalt

Lees meer

Overnight WHAT???

Overnight oats en waarom ik denk dat iedereen dit zou moeten kennen. Lees verder en vul eindelijk die ongelooflijke leegte in je leven!

Lees meer

Primer Booty'k

Een heerlijk chill- of werkmoment in de gezellige vibes die de Primer fam met zich meebrengt? Ecologische en mega hippe producten shoppen? @ Primer Booty'k!

Lees meer

Hoe crazy is team Primer!?

Best wel geflipt hoor! Waarom op 1 plaats blijven met de sportschool als je ook van plaats A naar B(eter) kunt? #elkedageenkleinbeetjebeter

Lees meer

Van een one man show naar een geweldig team van intussen 13 toppers!

Een kort stukje over de super dynamische groei van de lesgevers van Team Primer, waarom was/is dit nodig en op welke manier is alles gelopen? Content of niet?

Lees meer

Hét succesverhaal achter POWER POP-UP

Nieuw concept van We're All Athletes. POWER POP-UP. De geweldige krachttraining doorheen het jaar worden at random verder gezet. Plaats en tijd krijg je tijdig!

Lees meer

Trends volgen we ze beter wel of niet?

We zien ze overal passeren fitness trends, sommigen zijn blijvend, anderen verdwijnen al snel weer. Op welke trends pikken we nu best in en op welke niet?

Lees meer

Doggy Walks @ Primer

Kan je je hond meebrengen naar de Primer? Wat gebeurt er dan juist als die niet graag blijft stilzetten en liever wil gaan wandelen? Dan doen we dat natuurlijk!

Lees meer

Slaap optimalisatie tips by Jasper

Slaaptips volledig uit de praktijk. Mogelijks wat dingen die je al deed, maar hier en daar misschien iets nieuws dat je leven zou kunnen veranderen, for real!

Lees meer

Hoe herken ik een plek waar ik WIL sporten in plaats van MOET sporten?

WILLEN sporten in plaats van MOETEN is ongetwijfeld goud! Ontdek hier op welke manieren je deze plek kan ontdekken/creëren voor jezelf en zo levenslang bewegen en progressie kan garanderen.

Lees meer

Taxi service @ Primer

Als het binnen onze mogelijkheden ligt zullen we vanuit Primer ALTIJD die extra doen. We besparen absoluut niet op vlak van klantgerichtheid, never ever.

Lees meer

5 Basics die absoluut onmisbaar zijn voor een goeie groepsles

Sporten in groep is heerlijk, maar moet op de juiste manier gebeuren. 5 absolute basics die onmisbaar zijn voor een goeie groepsles, KOMOP DAN!

Lees meer

3 Fouten die je wil vermijden bij het zoeken naar een personal trainer

Als je sterker en gezonder wil worden heb je begeleiding nodig. Deze tips helpen je de juiste trainer te zoeken voor jouw personal training of sport avontuur.

23 oktober 2019

Ontdek meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x