NUTRITIONIST

Ik ben Eva. Ik ben van opleiding diëtiste en sport geregeld bij de Leuvense Primer. Als voedingsexpert ben ik geïnteresseerd in wat voeding met ons lichaam doet. Maar de combinatie voeding-beweging wekt ook mijn interesse. 

Mijn streefdoel? Mensen helpen bij het zoeken naar een gezonde levensstijl en naar een gezonde voedingsgewoonte die bij hen past, zonder de klemtoon te leggen op diëten. Kijk, wie ‘dieet’ uitspreekt, denkt meteen aan ‘minder’ eten of bepaalde voedingsmiddelen niet meer ‘mogen’ eten. Zo’n visie stelt gezond leven en vermageren in een vals daglicht. 

Tijdens mijn stage hielp ik mensen met vermageren d.m.v. een gezonde levensstijl. Mijn patiënten hadden nooit echt het gevoel dat ze op dieet waren. Maar ze zagen het resultaat wel. 

Na mijn studies specialiseerde ik mij in diabeteseducatie. Voeding en diabetes interesseren mij mateloos. Ten slotte verdiepte ik mij tijdens zelfstudie in de combinatie voeding-beweging.


Opleidingen: 

 • Voedings-en dieetkunde (2018, UCLL, Leuven) 

o    Diabeteseducatie (2019, Erasmus Hogeschool, Brussel)


Wie kan ik begeleiden?

 • Kinderen, jongeren, ouderen 
 • Zwangere vrouwen 
 • Sporters 
 • Mensen met ideeën over alternatieve voedingswijzen (vegetarisme, veganisme, …)
 • Patiënten met aandoeningen en/of therapieën zoals:

o    Diabetes type 1 

o    Diabetes type 2

o    Gewichtsproblemen: overgewicht en obesitas

o    Hart- en vaatziekten

o    Spijsverteringsstoornissen 

o    Eet –en slikstoornissen 

o    Nierstoornissen 

o    Allergieën en intoleranties 

o    Kanker

o    ….


Wat houden de consultaties in? 

Tijdens de eerste consultatie peil ik naar de zorgvraag: de eet- en leefgewoontes en de verwachtingen. Ik maak teven een lichaamsanalyse, door het meten van het gewicht, de lengte, de vetmassa, de spiermassa, de buikomtrek en de Body Mass Index. 

Samen met u ga ik op zoek naar een gezonde eet- en levensstijl op uw maat. Daarbij kijken we samen naar mogelijke alternatieven en stellen we samen haalbare doelstellingen op. De eerste consultatie duurt ongeveer één uur.

Tijdens de tweede consulatie wordt het voedingsadvies volledig overlopen. Nadien komt een eerste evaluatie. Waar liep het moeilijk of juist vlot? Zijn er al dan niet aanpassingen nodig? Het voedingsadvies moet immers volledig op uw maat zijn. U krijgt het persoonlijk opgestelde schema met bijhorende tips mee naar huis. Ook de lichaamsmeting wordt nog eens uitgevoerd. Zo kan er een opvolgingsanalyse worden meegegeven. Deze consultatie duurt ongeveer 30 minuten.

De opvolgconsultaties zijn vooral bedoeld om u een goede begeleiding aan te bieden bij de wijziging van uw eetgewoontes. Tijdens deze consultaties worden moeilijkheden besproken en wordt er dieper ingegaan op andere topics. Wat bij feestdagen, op restaurant, op vakantie, …?


Hoe een afspraak maken? 

 • eva.de.donder.dietist@gmail.com 
 • 0492 62 12 66


Tarieven: 

 • Eerste consultatie: €50 
 • Tweede consulatie: €30 
 • Opvolgingsconsultatie: €25 

Gedeeltelijke terugbetaling via uw mutualiteit is mogelijk, vraag ernaar tijdens uw afspraak.

te

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x