3 Fouten bij het zoeken naar een personal trainer!

De 3 meest gemaakte fouten bij het zoeken naar een personal trainer

Met deze super concrete tips help ik je graag jouw ideale personal trainer te herkennen, want laten we eerlijk zijn... tegenwoordig zijn er heel wat mensen in de fitness wereld die personal trainer zijn of dit toch claimen.

Aangezien het bij Primer onze missie is mensen zo goed mogelijk te helpen op bewegingsvlak zou het misdadig zijn jullie hier niet over te informeren.


1. Vragen naar studies, diploma's en certificaten

Studies en diploma's kunnen een heel vertekend beeld geven. Een personal trainer is er om jou tijdens het sporten op de juiste manier te begeleiden. Tegenwoordig kan je perfect gecertificeerd zijn als personal trainer zonder dat je ook maar iets van ervaring hebt in het echte leven. De theoretische kennis en case studies die je behandelt tijdens een opleiding zijn hier vaak van bijzonder kleine waarde.

WAT DAN WEL?
Passie en levenslang leren. Ga naar een personal trainer op zoek waar je duidelijk ervaart tijdens een gesprek dat deze persoon overloopt van passie over zijn/haar vak. Deze passie zal automatisch leiden tot levenslang leren en dan kom je iemand tegen die écht het verschil voor je zal maken! Sporten onder de juiste begeleiding is van onschatbare waarde.


2. Grootte van de organisatie, prijs of het aantal 'klanten'

Een tweede denkfout die heel makkelijk gemaakt wordt is er van uit gaan dat meer mensen een hogere prijs en/of een grotere organisatie rechtstreeks in verbinding staat met hogere kwaliteit.

WAT DAN WEL?
Hoe lang bestaat de organisatie al? Zijn er mensen die al gedurende deze volledige tijd 'klant' zijn? Bevraag hen, waarom juist daar? Kwaliteit staat veel meer in verbinding met het aantal blijvende of langdurige klanten. Vraag deze klanten (als ze er al zijn) specifiek naar hun eerlijke mening over de personal trainer in kwestie, dit zal je heel wat waardevolle info opleveren.


3. Het ziet er plezant en super variabel uit

Training - en ik gebruik specifiek het woord training - moet plezant zijn, begrijp me niet verkeerd. Een personal trainer valt voor mij instant door de mand als er geen lange termijn plan is en alles gebaseerd is op heel erg plezante en vooral super variabele workouts. Hoe plezierig elke keer iets anders doen ook mag zijn, dat is per definitie geen training en zal je dus ook niet voorzien van de juiste resultaten.

WAT DAN WEL?
Je personal trainer moet een duidelijke focus hebben op lange termijn. Er moet de mogelijkheid zijn progressie te meten of ervaren. Een zeker level van consistentie is onmisbaar. Daarnaast is het uiteraard de taak van een personal trainer ervoor te zorgen dat je de trainingen kan volhouden, dus onaangenaam mag dit zeker niet worden.


CONCLUSIE 

Samengevat is een goede personal trainer iemand die overloopt van passie en vooral zelf levenslang wil bijleren. Je trainer moet mensen kunnen aanduiden die al een hele tijd bij hem/haar sporten en daarbij ook de juiste resultaten geboekt hebben. Tenslotte moet je coach een duidelijk lange termijn plan kunnen voorleggen. Training zijn geen workouts en hebben dus een bepaalde mate aan consistentie nodig. Het moet plezant blijven, maar té veel spelletjes en variatie zullen ervoor zorgen dat de resultaten ook uitblijven.

Je investeert tenslotte in jezelf, in ruil wil je uiteraard op een professionele manier geholpen worden door een personal trainer.

ALTERNATIEF

Wat als deze investering in jezelf niet mogelijk is of je het sociale- plezier aspect wat mist in personal training? Ga dan op zoek naar kwalitatief begeleide groepslessen. Hoe je deze het best kan herkennen lees je in een volgende blog!

Merci voor je kostbare tijd, succes met het vinden van de juiste personal trainer en tot snel


Wilt ge nog meer Primer? Beluister dan zeker onze podcast STERK WERK voor gelijkaardige content zoals onze EP19: Help me! Waar kan ik sporten?! Tot Snel!


Team Primer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x