De Snelste Weg Naar Resultaat

Hoe vindt ge de juiste gym?

Hoe bereikt ge zo snel mogelijk de meeste resultaten!? Een vraag die ik al duuzend en één keer gehoord heb in mijn carrière als coach…Het zotste is, ik heb intussen ook het juiste antwoord!

Lees hieronder de blog of luister naar de podcast via deze link!

CONSISTENTIE!

Het meest en tegelijk minst populaire woord in de gezondheidswereld, maar ik kan u wel met 100% zekerheid vertellen het is de absolute waarheid! Laten we er vanuit gaan dat ge dit al wist oooof dat ge erop vertrouwt dat ik gelijk heb. De vraag is dan nog steeds, hoe kom ik tot consistentie?
Simpel zorg dat gij bij de juiste gym sport…
Wij nemen graag credits in de quote: Primer, de gym waar ge WILT sporten in plaats van MOET sporten.

Vul gerust een andere gym in op de plek van ‘Primer’, maar check hoe dan ook effe onderstaande puntjes, want da’s de key tot succes!

Wat zijn de punten die zorgen voor een gym waar ge WILT sporten?

 1. De Locatie:
  Dit hangt er natuurlijk vanaf of je live of online lessen volgt. Een groot voordeel van de huidige situatie is dat veel gyms gestart zijn met het aanbieden van online lessen, waardoor het mogelijk is om mee te volgen van waar ge maar wilt.
  @Primer hebben we een heel uitgebreid online aanbod en wat we zien is dat mensen van overal komen om onze online lessen te volgen. We hebben intussen leden in Limburg, Antwerpen, de kust, er zijn zelfs leden vanuit het buitenland en dat allemaal Corona Proof!

 2. De Passie:
  Veel te vaak wordt er puur gekeken naar welk diploma een coach heeft en dat vind ik complete bullshit. Ik drop meteen een stevig statement, maar een diploma zegt in veel gevallen niks over de persoon, de kennis en vooral niet over de passie.
  De passie waarmee iemand iets doet. Passie zorgt ervoor dat iemand levenslang gaat leren en das veel belangrijker dan het initiële start diploma dat iemand gehaald heeft. Als ge op zoek zijt naar consistentie gaat dan echt op zoek naar iets of iemand met passie!

 3. De Long lasting clients:
  Kijk niet naar de grootte of het aantal leden van een gym maar kijk eerder naar de aantal leden die er al heel lang trainen. “De long lasting clients”. Waarom kiezen ze al zo lang voor deze plek. Zij vertellen veel meer over een gym dan de grootte ervan. Let’s hear them out, waarom zijn zij net zo gigantisch hard fan? Hebben zij dankzij deze plek de consistentie gevonden?

 4. De Gestructureerde trainingen:
  Een training moet uiteraard plezant zijn maar structuur is minstens even belangrijk. De enige manier waarop sport echt werkt is consistentie en om iets op lange termijn vol te houden is er sowieso nood aan structuur. Worden de training op basis van een groter plan opgesteld of is het altijd maar wat natte vinger werk?

 5. Het Coachen vs begeleiden:
  Wat is nu juist het verschil? Coachen wil zeggen dat ge iemand helpt en dat ge vooral iemand structureel probeert beter te maken. Begeleiden wil zeggen dat gij er gewoon zijt als ‘wandelende klok’ of de persoon die aftelt en u aanmoedigt. Pakt als voorbeeld een online les waar uw camera niet aanstaat... Voor mij is een online les zonder camera eerder een begeleide les. Eigenlijk zou ge dan evengoed een youtube video kunnen opzetten. Coaching is echt een kunst. Da’s individueel en op maat en dat is bij ons heel erg zo. Coaching vraagt echt iemand persoonlijk te bekijken en te checken wat er mis gaat en wat beter kan.

 6. Het Energie Geven:
  Het is belangrijk dat een les/sessie energie geeft en niet afneemt. Dat wilt dus zeggen dat een les positief benaderd moet worden. Ge natuurlijk het gevoel hebben dat de training in the long run energie GEEFT. Dat ge echt het gevoel hebt gezonder en beter in het leven te staan, actiever en minder moe.

 7. De Feedback en aanmoedigingen:
  Ga eens voor uzelf na of uw coach echt feedback aan het geven is of die gewoon aan het tellen is en zegt dat ge goed bezig zijt. Belangrijk is dat de coach uw fouten verbeterd, wat het level ook is, iedereen maakt fouten en iedereen heeft nood aan persoonlijke tips en feedback
             

 8. Progressie en regressie:
  Regressie is een taak makkelijker maken, progressie is dan weer moeilijker. Iedereen heeft een eigen level, als ge niet op uw eigen level kunt sporten dan valt consistentie in het water. Als het te moeilijk is, haakt ge zonder twijfel af. Is het te makkelijk, dan wordt het snel heel saai. Pro- en regressies moeten dus echt aanwezig zijn of aangeboden kunnen worden om consistentie te bereiken!

 9. U goed voelen:
  Het kan zijn dat uw plek waar ge sport super kwalitatief is en echt de beste plek is op vlak van skills in het lesgeven en coachen, maar dat het gewoon voor uzelf een plaats is waar ge u niet goed voelt. Ook dat zult ge niet blijven volhouden. Da’s echt heel belangrijk als ge ergens sport… Ge moet u echt goed voelen op die plek. Ik weet dat de Primer absoluut voor kwaliteit op alle vlakken staat, maar ik ben er ook van overtuigd dat wij niet voor iedereen de perfecte match zijn. Voelt ge de match niet, dan moet ge daar ook echt eerlijk over kunnen zijn (vooral tegen uzelf).

 10. Constant in Positieve Beweging:
  Als allerlaatste moet ge kijken naar een gym/plaats (en dat is heel duidelijk in deze tijden), die zelf constant verbeterd. Als ge zelf denkt: ‘dat is hier al 2 jaar hetzelfde’, dan denk ik dat er ook daar als gym voor u iets ontbreekt. Het is belangrijk om op een plek te zijn waar ge het gevoel hebt dat er positief naar de toekomst gekeken wordt. Welke challenges komen er algemeen op ons pad en op welke manier gaat de zaak in kwestie daar mee om? Zien ze de mogelijkheden en focussen ze op het positieve of klagen en zagen ze? Zakken ze onderuit en wachten ze af of VLAMMEN ze gewoon volop verder? Wij horen bij die laatste soort, ik hoop uw (sport)plek ook.

Ga effe heel kritisch naar deze punten kijken (doe dit zeker ook voor de Primer als huidig lid) en wees eerlijk voor uzelf. Sport ge nog op de plek waar ge echt WILT sporten? Misschien hebt ge nog geen ideale sportplek gevonden?

Probeer gerust eens een gratis try out voor onze online en outdoor lessen! Misschien is onze outdoor Open Gym wel iets voor u? Anyway voor eender welk positief resultaat... ga voor consistentie!

Wie wilt er nu geen snel resultaat? Gij toch ook? Start vandaag nog dankzij onze F*cking Focus E-Book!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x